DOMENTERET EFFEKT

Vægttab handler om biologi

MEDICINSK BEHANDLING TIL VÆGTTAB

Hvordan fungerer det?

GLP-1 medicin reducerer din appetit, og gør, at du føler dig mæt i længere tid. Der er tale om en type medicin, som indsprøjtes igennem huden på maven. Man starter med den laveste dosis og gradvis øges denne i samråd med lægen. Vi hjælper dig med at finde den dosis, som passer bedst til dig.

Vores læge, Kristoffer, forklarer herunder hvordan medicinen skal tages. 

Afspil video

MEDICINSK BEHANDLING TIL VÆGTTAB

Er der sundhedsfordele eller ulemper ved medicinen?

Medicinen virker også effektivt mod udviklingen af hjerte-kar-sygdom og type 2 sukkersyge hos patienter med disse lidelser. 

Bivirkninger er de uønskede virkninger, som medicin kan have. GLP-1 analoger kan give bivirkniner, men ofte er disse forbigående og milde. Det drejer sig mest om bivirkninger fra mave-tarm kanalen, hvor medicinen har sin effekt. Hvis du oplever bivirkninger,  vil din  Medstart læge eller coach hjælpe dig med forskellige tricks og tips.

MEDICINSK BEHANDLING TIL VÆGTTAB

Hvad bruger vi?

Vi bruger kun medicin som er godkendt af myndighederne, og som handles i danske apoteker. I vores klinik fokuserer vi primært på GLP-1 (glucagon-like peptide 1) agonister. Vi bruger denne type medicin fordi forskning har vist, at GLP-1 i kombination med livsstilvejledning er en sikker og effektiv måde at opnå et varigt vægttab for overvægtige.

MEDICINSK BEHANDLING TIL VÆGTTAB

Kan jeg få medicinsk vægttabsbehandling?

Kun voksne overvægtige personer som fylder et af de to nedenstående kriterier: – BMI over 30, eller – BMI over 27 og en overvægtsrelateret følgesygdom: prædiabetes/diabetes type 2, forhøjet blodtryk, obstruktiv søvnapnø eller lipidforstyrrelse. Hvis du har type 2 diabetes anbefaler vi, at du tager kontakt til din behandlingsansvarlige læge, da du måske har krav på tilskud til medicinen.

NYTTIGE LINKS

Yderligere information

Få mere information om Sygeforsikring Danmark og Liva herunder

Udfyld formularen og bliv kontaktet