DOMENTERET EFFEKT

Vægttab handler om biologi

MEDICINSK BEHANDLING TIL VÆGTTAB

Hvordan fungerer det?

GLP-1 medicin reducerer din appetit, og gør, at du føler dig mæt i længere tid. Der er tale om en type medicin, som indsprøjtes igennem huden på maven. Man starter med den laveste dosis og gradvis øges denne i samråd med lægen. Vi hjælper dig med at finde den dosis, som passer bedst til dig.

Vores læge, Kristoffer, forklarer herunder hvordan medicinen skal tages. 

Afspil video

MEDICINSK BEHANDLING TIL VÆGTTAB

Er der sundhedsfordele eller ulemper ved medicinen?

Medicinen virker også effektivt mod udviklingen af hjerte-kar-sygdom og type 2 sukkersyge hos patienter med disse lidelser. 

Bivirkninger er de uønskede virkninger, som medicin kan have. GLP-1 analoger kan give bivirkniner, men ofte er disse forbigående og milde. Det drejer sig mest om bivirkninger fra mave-tarm kanalen, hvor medicinen har sin effekt. Hvis du oplever bivirkninger,  vil din  Medstart læge eller coach hjælpe dig med forskellige tricks og tips.

MEDICINSK BEHANDLING TIL VÆGTTAB

Hvad bruger vi?

Vi bruger kun medicin som er godkendt af myndighederne, og som handles i danske apoteker. I vores klinik fokuserer vi primært på GLP-1 (glucagon-like peptide 1) agonister. Vi bruger denne type medicin fordi forskning har vist, at GLP-1 i kombination med livsstilvejledning er en sikker og effektiv måde at opnå et varigt vægttab for overvægtige.

MEDICINSK BEHANDLING TIL VÆGTTAB

Kan jeg få medicinsk vægttabsbehandling?

Kun voksne overvægtige personer som fylder et af de to nedenstående kriterier: – BMI over 30, eller – BMI over 27 og en overvægtsrelateret følgesygdom: prædiabetes/diabetes type 2, forhøjet blodtryk, obstruktiv søvnapnø eller lipidforstyrrelse. Hvis du har type 2 diabetes anbefaler vi, at du tager kontakt til din behandlingsansvarlige læge, da du måske har krav på tilskud til medicinen.

NYTTIGE OVERVEJELSER

Er behandlingen livslang?

Vi hjælper alle vores medlemmer med at komme af medicinen igen, hvis der opstår et ønske herom. Det sker typisk når man har opnået sin målvægt. Medstart har udviklet et særligt udtrapningsprogram, som vi har opnået gode resultater med. Det kan ikke altid lade sig gøre, at vedligeholde den nye vægt helt uden medicinen, men mange af vores medlemmer har haft succes med det. Hvis du er medlem, og vil vide mere om udtrapning, kan du tale med din faste kontaktperson. Hvis ikke du er medlem endnu, kan du booke en indledende samtale med vores læger, og høre mere. 

Udfyld formularen og bliv kontaktet