Blog

TV2 news

4. August 2022

TV2 News bragte del historier om Novo Nordisk og deres slankemidler, som vi jo udskriver her hos Medstart. Derfor blev vi kontaktet af en journalist, som gerne ville fortælle om vores sundhedstjeneste. Han ville også gerne interviewe en af vores medlemmer. Det var en stor fornøjelse at Niels ville dele ud af sine erfaringer som medlem. Der er nemlig mange som har det på samme måde som ham. Niels har haft en “elevator vægt” og til tider en god appetit. “Man bliver hurtigere mæt, man tager ikke portion nr. 2 og man har ikke en craving for slik eller is”. Niels er kommet godt i gang med at ændre sin livsstil også, og kombinerer effekten af medicinen med livsstilsændringerne, der gør, at han kan vedligeholde vægttabet i det lange løb. Du kan se hele interviewet med bl.a. Kristoffer, på TV2 Play. Det blev vist kl 11: 18 d. 4 August. 

5 sandheder om mavefedt og fedtvæv

29. juli 2022

Der findes mange myter om genstridigt mavefedt. Vores vægttabslæge, Kristoffer, forsker i fedtvævsfunktion, og har samlet 5 sandheder om mavefedt, som han deler her:

 1. Lokation af fedt er afgørende for sundheden
  Fedtet lokaliseret omkring organerne, også kaldt det viserale fedt, er langt farligere end fedt under huden, som kaldes det subkutane fedtet. Fedt omkring maven, både viseralt og subkutant fedt, er langt farligere end fedt lokaliseret omkring hofterne. Fedt omkring hoftepartiet er langt hyppigere hos kvinder, og fravær af fedt omkring hofterne er forbundet med øget risiko for hjertekarsygdomme.
 1. Fedtsugning giver ikke bedre stofskifte
  Hvis man får fjernet fedtceller fra maven eller andre steder under en fedtsugning, bliver risikoen for hjertekarsygdomme ikke reduceret. Og livslængden bliver heller ikke forlænget af det. De fleste tager samme mængde fedt på igen efter få år. Dette er i kontrast til operationer som gastric bypass og gastric sleeve, som har vist at øge levealderen med omkring 3 år.
 1. Fedtceller er ikke blot et lager for fedt
  Fedtceller er traditionelt blevet anset som et lager af fedt uden specielt stor indflydelse på kroppens funktion. Det seneste årti har synet ændret sig drastisk i takt med at forskning har gjort det klart, at fedtcellerne hjælper kroppen på mange måder. De udskiller hormoner, som er med til at regulere appetit, insulinfølsomhed og betændelse i kroppen.
 1. Mavebøjninger fjerner ikke mavefedt
  Mavebøjninger som isoleret træningsøvelse fjerne ikke dit mavefedt. Hvis man gerne vil af med mavefedtet ved hjælp af træningsøvelser alene, er man bedst tjent med en kombineret tilgang med både træning, der får pulsen op, og træning, der opbygger muskelmasse i hele kroppen.
 1. Antal fedtceller er bestemt hos voksne
  Flere studier tyder på, at antallet af fedtceller bliver bestemt mens man er barn. Dette er vigtigt af flere årsager. For det første er det vigtigt, at man ikke er overvægtig i barndommen. For det andet betyder det, at de fedtceller man har som voksen, kun kan indeholde en begrænset mængde fedtstof. Når fedtcellerne bliver for store, overstiger deres kapacitet til at lagre fedt og det ender i blodet og senere omkring andre organer. 

Ikke bare endnu en slankeapp!

25. juli 2022

Man kan efterhånden finde en app til det meste, og når det kommer til slankeapps, er der nok at vælge imellem. Ofte handler de om kalorietælling, både i forbindelse med indtag af kalorier (spisning) eller forbrænding af kalorier (fysisk aktivitet). Andre slankeapps hjælper med sunde opskrifter, indkøb af mad, timing af måltider, med at tage fotos af tallerkner og meget mere. 

Fælles for disse apps er, at de er programmeret til at hjælpe dig på den ene eller anden måde ved hjælp af algoritmer og kunstig intelligens. Selvom applikationerne har nogle klare fordele, synes vi der mangler noget. Nemlig det personlige og menneskelige element. Der er nemlig ikke altid, at en kostplan eller et træningsprogram virker særligt godt, hvis ikke man kender personen, som skal følge den.


Hjælp til vægttab

Som medlem hos Medstart får man adgang til en app, som kan det samme som alle de andre apps, men med den vigtige detalje, at du også kan skrive, snakke og videochatte med din læge og coach, som også følger med i dine resultater.
Appen registrerer automatisk din fysiske aktivitet. Hvis du f.eks. har en iPhone kommer dine skridt automatisk ind i appen. Hvis du oven i købet ejer et fitness-ur, kan alle informationer herfra også ses i appen. Sammen med coachen vælger I nogle kerneværdier, som du kan registrere og følge i appen. Mange oplever specifikke udfordringer, som appen kan hjælpe med at hold øje med. Det kunne være et specifikt kostmål, søvnmål, alkoholgrænse eller noget helt andet.


Lægen og coachen følger med fra sidelinjen

Mens du følger dit vægttab kilo for kilo, kan du også registrere dine blodprøvetal som vores medlemmer kan få målt gratis. Når din coach eller læge checker ind på din profil, enten fordi du har skrevet til os, eller fordi vi bare vil opdatere os på din fremgang, så kan vi bedre komme med specifikke råd eller vejledninger, som passer til dig. Måske døjer du med en bivirkning til medicinen, som lægen skal hjælpe med, eller måske er du klar at oppe din fysiske aktivitet efter ferien. Alt er muligt, når der sidder et menneske i den anden ende.
Appen giver dig kontrol og overblik. Når det i perioder er ekstra svært hjælper den med at holde skruen i vandet. Og når det går godt, hjælper den med at vedligeholde den sunde livsstil.

liva

Vægttab uden at skulle sulte sig.

18. juli 2022

Det er svært at tabe sig. Det kræver en større indsats igennem en længere periode, særligt hvis man ønsker et vedvarende vægttab. Men man behøver ikke at skulle sulte sig, eller blive toptrænet triatlet for at opnå resultater som kan ses og mærkes på den korte og lange bane. 

Medstarts filosofi er baseret på udtrykket “mange bække små gør en stor år”. Vi tror på, at når man takler overvægten på flere forskellige måder samtidig, så behøver man ikke gå amok med nogen af delene.

Livsstilsændringerne skal være store nok til at virke, men små nok til at de kan fungere i et travlt liv. Appen giver kontrol og overblik, og den medicinske behandling gør, at man hurtigt opnår resultater, som øger motivationen for at vedligeholde den sunde livsstil.

Jordbærrene til højre kommer direkte fra den danske højsommer. Varmen og ferien giver mange muligheder for middage og fester med venner og familie. I dette tilfælde, blev de nydt med sukker og fløde, med en hjælpende hånd fra Olivers søn, Arthur. Hvis man følger vores forløb behøver man ikke nødvendigvis at springe desserten over. Der skal nemlig være plads til det hele.

Tour de Medstart

4. juli 2022

Da Tour de France kørte igennem Danmark tog Medstart læge Kristoffer den gule vest på, og hjalp til som læge. Kristoffer har også hjulpet til ved andre store arrangementer i Danmark, bl.a. Roskilde Festival. 

Kristoffer har haft travlt med at tale med alle de nye medlemmer, som er stødt til over de sidste uger. Nu sidder han igen klar foran skærmen til at tale med alle jer, der allerede har skrevet jer op. 

Hvis du har lyst til at følge os på instagram, så hedder vi  MedstartDk

To artikler i Berlingske Tidende

21. juni 2022.

I weekenden kom der en masse medieomtale omkring vores nye sundhedstjeneste. Bl.a. Berlinske Tidende har skrevet et stort indlæg i deres lørdagsavis, hvor de deler Jens Steins positive historie om vægttab ved hjælp af GLP-1 medicin, coaching og app. Det er dejligt, at han har lyst til at dele sin historie, så vi kan få spredt budskabet. 

Der er mange, som er motiveret til at komme i gang, og som har kontaktet os efter artiklen kom ud. Vi sidder aktuelt og er igang med at ringe til alle jer, der har skrevet jer op over weekenden. Vi glæder os til at hjælpe jer i gang med vægttabet. Hvis ikke vi lige fanger jer i dagtiden, prøver vi igen om aftenen. 

I kan læse artiklen her: https://www.berlingske.dk/samfund/jens-betaler-selv-for-novo-nordisks-superpotente-fedmemiddel-der-har-faaet

Ny online sundhedsklinik åbnde de virtuelle døre

8. juni 2022.

I weekenden kom der en masse medieomtale omkring vores nye sundhedstjeneste. Bl.a. Berlinske Tidende har skrevet et stort indlæg i deres lørdagsavis, hvor de deler Jens Steins positive historie om vægttab ved hjælp af GLP-1 medicin, coaching og app. Det er dejligt, at han har lyst til at dele sin historie, så vi kan få spredt budskabet. 

Der er mange, som er motiveret til at komme i gang, og som har kontaktet os efter artiklen kom ud. Vi sidder aktuelt og er igang med at ringe til alle jer, der har skrevet jer op over weekenden. Vi glæder os til at hjælpe jer i gang med vægttabet. Hvis ikke vi lige fanger jer i dagtiden, prøver vi igen om aftenen. 

I kan læse artiklen her: https://www.berlingske.dk/samfund/jens-betaler-selv-for-novo-nordisks-superpotente-fedmemiddel-der-har-faaet

Den nyeste forskning inden for GLP-1 medicin viser lovende resultater

1. juni 2022

 

II en ny artikel fra det anerkendte tidsskrift New England of Medicine, har en forskergruppe vist, at et nyt lægemiddel i kategorien af GLP-1 agonister, er endnu mere effektivt end de lægemidler, der allerede findes på markedet. Lægemidlet medførte et gennemsnitligt vægttab på hele 20,9 % efter et års behandling, hvilket skal holdes op i mod 3,1% i placebogruppen.

 Medstarts læger benytter i forvejen GLP-1 medicin, fordi netop denne type medicin har vist sig at være effektiv til vægttab. Det bliver spændende at følge dette nye lægemiddel, og vi ser frem til den dag, hvor lægerne kan udskrive det til vores medlemmer, hvis lægemidlet er sikkert. 

Llæs artiklen her: 

https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMoa2206038?query=featured_hom